Manuele lymfedrainage

Wat is manuele lymfedrainage?

Lymfedrainage is een proces dat uit zichzelf in het lichaam voorkomt. Het is een fysiologisch gebeuren dat bacteriën, virussen, ontstekingsstoffen, vrije radicalen, schimmels, hormonen en eiwitten uit onze weefsels wegvoert (draineert) en afbreekt. Op die manier blijft ons intern watermilieu zo zuiver mogelijk.
Echter, ten gevolge van stress, zorgen, drukte, piekeren, ongezonde voeding, luchtvervuiling… wordt dat systeem serieus uitgedaagd. Helaas werkt het lymfestelsel niet goed bij al deze vormen van stress. Met manuele lymfedrainage helpen we het natuurlijke drainagesysteem. Het is een uiterst zachte techniek.

Hoe helpt manuele lymfedrainage?

Ten eerste stimuleert manuele lymfedrainage het ontspanningssysteem. Daardoor kan het natuurlijke drainageproces weer beginnen werken en zal het de vervuilende stoffen en potentieel schadelijke bacteriën en virussen laten afbreken.

Als tweede draagt de manuele techniek bij aan een versnelde lymfestroom, aan een versnelde afvoer van de stoffen. Op die manier verkrijgt het lichaam sneller een schoon binnenklimaat wat ten goede komt aan de werking van alle organen.

Effecten van manuele lymfedrainage

  • Ontspanning
  • Pijnvermindering
  • Ontzwellen
  • Stimulatie van het immuunsysteem (afweer tegen ziekten)
Meer weten of een afspraak maken?