Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak?

Je kan ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken om een afspraak te maken op het nummer 016 44 64 98. Je kan ook steeds een afspraak aanvragen via het contactformulier op deze website.

Wat breng ik mee op een eerste afspraak?

Bij een eerste afspraak breng je best het voorschrift voor de kinesitherapie van de arts mee, een sticker van jouw ziekenfonds, je identiteitskaart en indien nodig ook RX, CT, echografie, operatieverslag.

Hoeveel kost een behandeling?

Heden zijn onze tarieven per 1 behandeling als volgt:

  • In onze praktijk: €37,5
  • Aan huis: €40

Wanneer worden de behandelingen terugbetaald door het ziekenfonds?

Uw behandeling dient aan volgende voorwaarden te voldoen:

Iedere kinesitherapiebehandeling dient te worden voorgeschreven door een arts. Dit voorschrift moet de volgende gegevens bevatten:

  • de diagnose (vastgesteld door de arts)
  • het aantal (door de arts) gevraagde behandelingen
  • datum

Over de frequentie en de aard van de behandeling kan de kinesitherapeut(e) zelf beslissen als hierover niets op het voorschrift vermeld staat.

Iedere behandeling moet worden aangevat binnen de 2 maanden die volgen na de datum van het voorschrift (of na de termijn die is opgegeven door de voorschrijver).

Meer informatie kan je vinden op https://www.riziv.be.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt een half uur. Wij voorzien deze tijd exclusief voor jou en daarom vragen wij ook om steeds tijdig aanwezig te zijn.

Wat als een afspraak niet door kan gaan?

Indien u belet bent vragen wij u om uw afspraak zo vlug mogelijk - ten laatste 24u op voorhand - te annuleren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat uw plek nog tijdig door andere patiënten tijdig kan worden ingenomen.

Heb ik een voorschrift van een dokter nodig?

Indien je een terugbetaling van je behandeling van je ziekenfonds wil, dien je een doktersvoorschrift te kunnen voorleggen.

Welke kledij draag ik?

Oefentherapie is een zeer belangrijk onderdeel van de behandeling. Daarom is het raadzaam comfortabele, sportieve kledij en proper schoeisel te dragen waarin je makkelijk kan bewegen.

Meer weten of een afspraak maken?